Παιδότοποι στην Κύπρο

Όλα τα παιδιά επιθυμούν να συναναστρέφονται με συνομήλικά τους παιδιά και να παίζουν ατέλειωτες ώρες με διάφορα παιχνίδια. Ένα ασφαλές μέρος για την ψυχαγωγία τους και την συναναστροφή τους με παιδιά της ίδιας ηλικίας είναι, φυσικά, ο παιδότοπος.

Στους παιδότοπους τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν από πολύ μικρή ηλικία, αφού συνυπάρχουν με άλλα παιδιά και καλούνται να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Ακόμη, η ψυχαγωγία στον παιδότοπο αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον για παιχνίδι, καθώς οι πιστοποιημένοι παιδότοποι διαθέτουν κατάλληλα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τα οποία τους παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Στους ελεγμένους παιδότοπους, επίσης, η παρακολούθηση των παιδιών γίνεται από επαγγελματίες παιδαγωγούς που γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν και πώς να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά και όχι από κοπέλες οι οποίες απλά τα προσέχουν.

paidotopos stin kyproΆλλο ένα πλεονέκτημα του παιδότοπου είναι πως οι γονείς έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν, αφού τις ώρες που τα παιδιά παίζουν στον παιδότοπο είναι υπό την επίβλεψη των ειδικών.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται και η διασκέδαση των παιδιών με παιχνίδια και διάφορες άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά επίσης συνδυάζεται και η χαλάρωση των γονέων.

Στην Κύπρο, λειτουργούν πολλοί παιδότοποι, οι οποίοι πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την σωστή τους λειτουργία.  Μπορείτε να τους επισκεφτείτε για την ψυχαγωγία των παιδιών ή και να οργανώσετε τα πάρτυ γενεθλίων του παιδιού σας.

Συνήθως οι παιδότοποι δέχονται παιδιά ηλικίας από 1 έτους και άνω.

Διαβάστηκε 926 φορές

logo

Children are the living messages we send to a time we will not see.  ~Neil Postman

Social

facebook   twitter